CégünkrőlTermékekAkciókElérhetőség

Hőmérséklet, vezetőképesség és vízszint mérés

Solinst Model 107

A Solinst hőmérsklet-, vezetőképesség- és vizszintmérő készüléke a dobon elhelyezett LCD kijelzőn pontosan kijelzi a hőmérsékletet és a vezetőképességet, a vízszint pedig közvetlenül leolvasható a milliméter beosztású szalagról.

A Solinst Model 107 TLC Meter ideális kutak és nyílt vizek vezetőképesség, hőmérséklet és vízszint mérésére. A készülék kijelzőjén pontosan leolvasható a vezetőképesség és a hőmérséklet. A vezetőképesség mérése 0-80.000 µS/cm tartományban lehetséges, 5%-os vagy 100 µS-os pontossággal. A  vízszint vagy a szonda merülési mélysége közvetlenül leolvasható a lézermart, milliméter beosztású PVDF anyagú lapos szalagról, mely akár 300 m-es hosszban is kapható.

A folyamatos és automatikus vízszint, hőmérséklet és vezetőképesség adatok regisztrálására a Solinst LTC Levelogger Edge termékét ajánljuk (bővebben lásd: Model 3001 LTC Levelogger Edge adatlap).

Egyszerű mérések

-       szalag 300 m-es hosszig

-       strapabíró Solinst kábeldob és pontos PVDF lézermart szalag

-       szondafej 19 mm-es átmérővel

-       hagyományos 9V-os alkáli elemmel akár 90 óra üzemidő

-       automatikus kikapcsolás 8 perc után

PVDF Lézermart lapos szalag

A Model 107 kiváló minőségű PVDF anyagú (egyfajta fluorpolimer, mely jó mechanikai, termikus és villamosszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik) lapos szalaggal van ellátva, mely a dobra könnyen feltekerhető, a kútba függőlegesen leengedhető és nem érzékeny a hőmérsékletre. A szalag jól illeszkedik és könnyen feltekerhető a jól kiegyensúlyozott, ergonomikus kábeldobra. A kábeldobon lévő elemtartó rekeszben található a készülék működéséhez szükséges 9 V-os alkáli elem. A tartós lézermart beosztások milliméterenként vannak jelölve a szalagon.

A szalagban található rozsdamentes acél vezetőknek és a rézbevonatú acél vezetőknek köszönhetően a szalag nyúlásmentes és nagy szakítószilárdsággal rendelkezik. A szalag ún. kutyacsont formájú kialakítása megakadályozza, hogy a szalag használat közben a nedves kútfalhoz tapadjon. A szalag sérülés esetén könnyen cserélhető/toldható/javítható.

LM2:    Feliratozva minden láb és annak tizedrészei, jelölés minden 1/100 ft egységenként

LM3:    Feliratozva minden méter és centiméter, jelölés milliméterenként

Elérhető hosszak: 30 m; 60 m; 100 m; 150 m; 250 m; 300 m

Vezetőképesség mérés

A TLC mérő egy platina elektródákkal ellátott, ún. „okos” („smart”) vezetőképesség-mérő szenzort alkalmaz. A vezetőképesség értéke megjelenik a kijelzőn a hozzá tartozó hőmérséklet mért értékével együtt. A „smart” szonda a vezetőképességet 25 ˚C-os vonatkoztatási hőfokon adja meg (EC felirattal jelölve a kijelzőn). A vezetőképesség és hőmérséklet közötti együttható 2,0%/°C.

A vízszintmérő szalag aljához egy platina elektródából készült vezetőképesség érzékelő van rögzítve. Az elektróda mérési tartománya 0-80.000 μS. A vezetőképesség, a hozzá tartozó hőmérsékleti értékkel közvetlenül leolvasható a dobon elhelyezett forgatható kijelzőről. A műszer a vezetőképességet 25 ˚C-os vonatkoztatási hőfokon adja meg.

A készülék kalibrálása 1413 µS, 5000 µS, 12880 µS és/vagy 80000 µS kalibráló folyadékkal lehetséges 1, 2, 3 vagy 4 pontos manuális kalibrálással.

Hőmérséklet mérés

A hőmérsékletmérés -15 ˚C és +50 ˚C között lehetséges. A berendezés a hőmérsékletet Celsius fokban vagy Fahrenheitben adja meg. A mérés pontossága ± 0,2 ˚C , vagy ± 0,4 ˚F. A „smart” TLC szonda automatikusan 25 ˚C-os vonatkoztatási hőfokon adja meg a vezetőképességet, ezzel lehetővé téve a sorozatos, ismétlődő összehasonlító méréseket.

Amikor a műszer be van kapcsolva, az LCD kijelzőn láthatóvá válik mind a vezetőképesség, mind a hőmérsékleti érték.

Vízszint mérés

Amikor a szondafejen lévő null-pont eléri a vízszintet, akkor záródik az áramkör, egy rövid hangjelzés hallható és a kijelző egy másodpercre elfeketedik. Ekkor a vízszint közvetlenül leolvasható a szalagról. Ha az érzékelőt visszahúzzuk a műszer rövid hangjelzéssel tudatja, hogy az érzékelő már nincs a vízben.

Vezetőképesség és hőmérséklet kijelző menü

A kijelző menüjét igen egyszerű kezelni. Amikor a készülék bekapcsolásra kerül, a kijelzőn láthatóvá válnak a vezetőképesség és hőmérsékleti leolvasások, vízben vagy vízen kívül. Amennyiben a készüléken található gombot 2 másodpercig benyomva tartja, a kijelző átlép a következő menüpontra. Amennyiben

 az adott menüpontot szeretné elindítani, nyomja meg kétszer gyorsan egymás után a gombot.

Kiegészítők:

Szállítótáska

A nylonnal bélelt strapabíró táska kényelmes vállpánttal, zipzáros első zsebbel és felső résszel, valamint a nyirkosság elvezetésére kialakított szellőző nyílással kapható.

Szalagvezető

A szalagvezető minden szalagos műszernek állandó tartozéka. Érdes vagy hegyes kútfejeknél megvédi a szalagot a károsodástól, valamint lehetővé teszi a még pontosabb leolvasást.