CégünkrőlTermékekAkciókElérhetőség

Mini vízszintmérő készülék – Lézermart koaxiális szalaggal
Solinst Model 102M 

A Solinst Model 102M vízszintmérő készülék talajvízszint mérésre lett kifejlesztve, lehetővé téve a mérést kis átmérőjű csövekben illetve piezométerekben is.

További vízszintmérő készülékek szintén megtalálhatóak a Solinst kínálatában, mint például a Model 101, Model 101B, illetve a Model 102, melyek könnyen olvasható és javítható szalaggal vannak ellátva.

A Model 102M mini vízszintmérő készüléknél a kis átmérőjű szonda egy vékony lézergravírozott koaxiális szalaghoz van csatlakoztatva, a szalag pedig egy kisméretű, könnyű kézi dobra van feltekerve. A készülék akár egy hátizsákban is könnyen elfér. A jelölések a szalagon milliméterenként vagy 1/100 ft egységenként találhatók.

A 102M Model 25 m-es kivitelben kapható P4-es vagy P10-es szondával felszerelve.

Működési elv

A Model 102M vízszintmérő készülék kétféle kisátmérőjű szonda kialakítással választható, mely vékony koaxiális szalaghoz van csatlakoztatva és a szalag egy jól kiegyensúlyozott, ergonomikus dobra van feltekerve. A készülék egy hagyományos 9V-os elemmel üzemeltethető.

Ha a szalag végén lévő szonda vízzel érintkezik, az áramkör záródik és fény illetve tisztán hallható hangjelzés indukálódik. A vízszint ekkor a szalagról közvetlenül leolvasható.

A készüléken található érzékenységszabályozó segítségével a fény és hangjelzés kiiktatható, amíg a szonda „csak” a nedves kútfallal érintkezik, valamint biztosítható, hogy a jelzések mind alacsony mind magas vezetőképességű közegben is működjenek.

Szondák

A Model 102M szondafejei rugalmasságra lettek kifejlesztve, a hozzájuk kapcsolódó súlyok kisebb részre bontásával. A szondacsúcsokban található érzékelők süllyesztett kialakításának köszönhetően a nedves kútfalon történő fals mérések száma minimálisra csökkenthető.

P4 szonda:  4 mm x 38 mm méretű rozsdamentes acél szonda (10 g). Ideális kisebb átmérőjű kutakban történő mérésekhez.

P10 szonda: 10 mm x 70 mm méretű rozsdamentes acél szonda 10 db súllyal (174 g). Ez a nehezebb szonda ideális nagyobb mélységben történő mérésekhez.

Lézermart koaxiális kábel

A koaxiális kábel egy tartós polietilén bevonattal van ellátva. A milliméterenként vagy 1/100 ft egységenként ellátott lézergravírozott jelölések rendkívül tartósak és pontos mérést tesznek lehetővé.

A szalag könnyen feltekerhető, rugalmas és a Model 102M készülékhez 25 m-es hosszúságban érhető el.

A szalagban futó külső, réz vezetőszálak biztosítják a flexibilitást, míg a belső részen futó rozsdamentes acél vezetőszálak a szilárdságot biztosítják. Könnyen javítható.

Jellemzők

  • Kedvező ár:               Solinst minőség alacsony áron

  • Keskeny kialakítás:    4 mm átmérőjű szondafej, akár CMT kutakban is                                              alkalmazható

  • Hosszú élettartam:    Robosztus korróziónak ellenálló alkatrészek

  •                                Erős, flexibilis szalag, mely könnyen toldható/javítható

  •                                Minden alkatrésze cserélhető                    

  • Pontosság:                Jelölések milliméterenként vagy 1/100 ft egységenként

Kiegészítők

Szállítótáska

A nylonnal bélelt strapabíró táska kényelmes vállpánttal, zipzáros első zsebbel és felső résszel, valamint a nyirkosság elvezetésére kialakított szellőzőnyílással kapható a vízszintmérőkhöz. (A mini készülékhez tartozó szállítótáska nem rendelkezik zsebbel.) A szállítótáska a készüléknek nem alaptartozéka, csak kiegészítőként rendelhető.

Cserélhető részek

A szondafej, a szalag és a vízszintmérő egyéb részei is elérhetőek, így egy esetleges meghibásodás esetén könnyen beszerezhetők és cserélhetők az egyes alkatrészek.